Συνεργασίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ κου ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Στα πλαίσια της ημερίδας, παρακολουθήσαμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα

"Εκπαίδευση για όλους, στις κοινωνίες του 21ου αιώνα

               Νέες μορφές εκπαίδευσης και κατάρτισης"

απο τον κύριο Μάριο Βρυωνίδη, Κοσμίτορα Σχολής Επιστημών Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

              για να δείτε την παρουσίαση, πατήστε ΕΔΩ.

 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Στα πλαίσια της ημερίδας,  παρακολουθήσαμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την Δρ. Ελένη Θεοδώρου με θέμα: "Εκπαίδευση για όλους στις κοινωνίες του 21ου αιώνα - Σχέσεις Οικογένειας και Σχολείου".

Για να δείτε την παρουσίαση πιέστε ΕΔΩ

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Εκπαίδευση για όλους στον 21ο αιώνα.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «Εκπαίδευση για όλους στον 21ο αιώνα»,

η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Την ημερίδα - παρόντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου Β΄, παρακολούθησαν διακεκριμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας Βοιωτίας, Ευβοίας και Ανατολικής Αττικής, καθώς και στελέχη επιχειρηματικών ομίλων.
Την επιστημονική ευθύνη της ημερίδας είχε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο.
Η επιμορφωτική ημερίδα - καρπός της στρατηγικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β´ - είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις νεότερες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, δίνοντας ταυτόχρονα και πρακτικές κατευθύνσεις σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Στην παρέμβασή του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β´ αναφέρθηκε στην ‘’αναγκαιότητα της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι αυτή η ημερίδα αποτελεί ορόσημο και πυξίδα για περαιτέρω εμβάθυνση και συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Βιβλιοθήκη και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας’’. Την ημερίδα συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχίμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης Αναπλ. Διευθ. Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α.

Τις εμβριθείς εισηγήσεις των Καθηγητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριου Βρυωνίδη (Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) και Ελένης Θεοδώρου ( Προέδρου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής), ακολούθησε μακρά και εποικοδομητική συζήτηση για μείζονος σημασίας προβλήματα και ζητήματα που προκύπτουν από το σημερινό διαπολιτισμικό-εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, επέδωσε τρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στον Μακαριώτατο.

                           

 


Σεμινάρια Ιστορίας

Έναρξη: Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 17:00


Σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» (MIS 5004190) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θέμα έχει την υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 28 ωρών και διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της ενεργούς συμμετοχικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης η οποία θα χορηγείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1592/2010) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. ( 4 ECTS πιστωτικές-διδακτικές μονάδες).

Ενότητες

Οι ενότητες είναι οι ακόλουθες:

Α/Α

ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

1.1

ΕΝΑΡΞΗ – ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΟΝΕΪΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

1 ΩΡΑ

1.2

3 ΩΡΕΣ

2.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

4 ΩΡΕΣ

3.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

4 ΩΡΕΣ

4.

Η ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

4 ΩΡΕΣ

5.

ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ-ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

4 ΩΡΕΣ

6.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

4 ΩΡΕΣ

7.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

28 ΩΡΕΣ

 

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2262032168 ( κα Αδαμαντία Ματθαίου-Λιάπη) .

Αίτηση

Download (DOC, 1.15MB)