Γνωρίζοντας την Τέχνη της Αγιογραφίας

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β” στα πλαίσια των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, έχει τη χαρά να φιλοξενεί τις χειροποίητες Εικόνες της Αγιογράφου κας Δωροθέα Γιαννούκου – Αντωνίου.

Η έναρξη της έκθεσης έγινε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και θα είναι ανοικτή για το κοινό όλη την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα της δημιουργού και να ξεναγηθούν στον κόσμο της Αγιογραφίας.

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, θα βρίσκονται χειροποίητες αγιογραφημένες εικόνες της. Επίσης, η δημιουργός θα μας «ξεναγήσει» στο χώρο της τέχνης της Αγιογραφίας φέροντας μας σε επαφή με τις τεχνικές, τα υλικά και τις συνθέσεις.

Τα πρωινά της πρώτης εβδομάδας, οι μαθητές των σχολείων της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση, να ξεναγηθούν στο χώρο και να ενημερωθούν από την αγιογράφο.

Σας καλούμε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα έργα της.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα της δημιουργού και να ξεναγηθούν στον κόσμο της Αγιογραφίας.

Οι Εικόνες που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι:

Η Αμόλυντος Η Αγία Αικατερίνα Οι τρεις Ιεράρχες
Ο Ευαγγελισμός Παναγία η Βρεφοκρατούσα Η Σταύρωσις
Η Δέησις Ο .Αγ. Ιω. Ο Πρόδρομος Παναγία θρηνωδούσα- Άκρα ταπείνωσις (δίπτυχο)
Η Γέννησις Οι τρεις μάγοι Η Αγία Τριάδα
Ο Άγιος Δημήτριος Οι εν καμίνω παίδες Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη
Ο προφήτης Ηλίας Ο προφήτης Ιωνάς Ο Άγιος Νικόλαος
Ο Άγιος Γεώργιος Ο Μυστικός Δείπνος Ο Άγιος Γεώργιος
Το Άγιο Μανδήλιο Η Αποκαθήλωσις

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη έκθεση.