Ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων για τη Ρομποτική

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Οινοφύτων, διοργάνωσε Ημερίδα  Ενημέρωσης των μαθητών για τη Ρομποτική.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.  Η παρουσίαση έγινε στο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για τις βασικές αρχές της ρομποτικής , πως γίνεται η  σχεδίαση, η κατασκευή και ο προγραμματισμός ρομπότ χρησιμοποιώντας εξαρτήματα χαμηλού κόστους.

Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο Δρ. Πέτρος Κωφάκης.

Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και για τις υπηρεσίες της που μπορούν να αξιοποιήσουν. Τη σύντομη παρουσίαση ανέλαβαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Παραρτήματος Θήβας του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο χώρο.

Η Διεύθυνση της  Βιβλιοθήκης Ιερωνύμου Β΄ ευχαριστεί τη Διευθύντρια κα Πέτρου Βασιλική και το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων για τη συνεργασία.