Παρουσίαση βιβλίου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β´ σας προσκαλεί στη παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου με τίτλο:
ΕΦΗΒΕΙΑ – το ταξίδι που σε διαμορφώνει

την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30 

στη πλατεία της Βιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος.
Την παρουσίαση θα κάνει ο θεολόγος κ. Ηλίας Λιάμης.
Γραμμένο για κάθε νέο, που διαβαίνει το κατώφλι της εφηβείας, αλλά και για κάθε ενήλικα – γονιό, που θέλει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες αυτής της ευαίσθητης ηλικίας, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο του τα παιδιά του, το βιβλίο αποτελεί ένα «κόσμημα», γεμάτο γνώση για τον καθένα μας. Όπως σημειώνεται στις πρώτες σελίδες «Αφιερώνεται σ’ όλα τα παιδιά του κόσμου που βρίσκονται στην άνοιξη της ζωής και ταξιδεύουν «με λογισμό και μ΄ όνειρο».

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας: «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο για σας, αγόρια και κορίτσια, και ελπίζω να σας βοηθήσει να περάσετε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σας με περισσότερη επίγνωση και όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Είναι αλήθεια πως οι μεγάλοι μιλούν για την εφηβεία, αλλά πολύ σπάνια σας μιλούν για τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα, τις δυσκολίες αυτής της ηλικίας. Γνωρίζοντας κανείς έστω θεωρητικά και στοιχειωδώς τις δυσκολίες, είναι σίγουρο πως θα τις αντιμετωπίσει καλύτερα και δεν θα πέσει απ’ τα σύννεφα.
Είπαν πως η εφηβεία είναι ένα ταξίδι με όλες τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις. Σ’ όλους εσάς που ξεκινάτε ή ήδη ξεκινήσατε, εύχομαι καλό ταξίδι και να μη χάνετε το κουράγιο σας».
Όπως άλλωστε συμπληρώνει ο ίδιος ο συγγραφέας «Το βιβλίο αυτό είναι μόνο μια μικρή προσπάθεια, ένα χέρι βοήθειας και συμπαράστασης στα νέα παιδιά, που ανοίγονται στη ζωή, γραμμένο με ατέλειες, αλλά με πολύ πόνο και αγάπη».